22 жовтня 2021 року в Чорноморській гімназії №1 пройшла декада мистецтва «Україна дивує». Яскравим завершенням декади стало свято «Україна крізь століття». Захід підготували   вчителька мистецтва Ганна Федорівна Грушева та педагог-організатор Анна Вячеславівна  Левенець.  Організатори  показали красу  та багатство історії та  культури нашої країни,  життєву мудрість предків, яка  закладена в українських звичаях, обрядах, мистецтві, адже в них – світовідчуття та світосприйняття нашого народу.

Хорова студія «Евтерпа» запропонувала глядачам ніжні та проникливі пісні  «Тече вода з-під явора» та  «Тополя » на слова Тараса Шевченка, пісню Марії Яремчук  «В чистім полі», Руслани «Дикі танці» та Тараса Петриненко «Україно».

Танцювальний гурток «Майстерня тацню» продемонстрували високий  рівень виконання танцювальних композицій «Подоляночка» та зворушливий танець на фоні ліричної  мелодії М.Скорика.

Театральний гурток «Діти Мельпомени»  зачитали уривок з поеми-балади Ліни Костенко «Скіфська Одіссея», у якій  постає багатовікова – реальна і міфічна – стихія творення України на стику західної і східної цивілізацій, а сама Україна представлена як невід’ємна частина середземноморської

Захід пробуджує у глядача гордість за історію своє землі, торкається його  найтонших струн душ та виховує безмежну любов до Батьківщини. Дякуємо, дорогі вчителі, за виховання у дітей патріотизму, любові до надбань свого народу, поваги до історії та культури українців

Більше фото тут

Україна крізь століття