20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні.
Цього дня ми вшановуємо пам’ять тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України. Гідність, свобода, відвага, єдність, честь – стали одними з головних об’єднавчих цінностей Революції Гідності. 
“Характери Гідності” – спільний проєкт Національного музею Революції Гідності та ГО “Родина Героїв “Небесної Сотні”. Це серія роликів про те, якими герої Майдану були в житті. Це короткі історії про їхнє дитинство, вчинки, стосунки з близькими, мрії та прагнення. Розповіді найближчих родичів покликані нагадати нам про ціну свободи та відповідальність за її збереження. 

Ці відео є складовою інформаційної кампанії Національного музею Революції Гідності до пам’ятних днів: 18–20 лютого – Дня Героїв Небесної Сотні.

Наразі проєкт налічує 43 відео. Вперше публіці був представлений у 2019 році до Дня Героїв Небесної Сотні.

Музику спеціально для “Характерів гідності” написав і зіграв Роман Коляда. 

„— Я сама родичка загиблого, мій свекор Володимир Станіславович Кульчицький — один із Героїв Небесної Сотні. Мені дуже важливо, щоб пам’ять про них жила, щоб їх знали справжніми, бо час іде, щось стирається з пам’яті, з’являються домисли. Мені дуже хочеться, щоб про них знали так, як про них можуть розповісти найближчі“, — говорить автор ідеї, режисерка проекту Дарина Кульчицька.

„— За ці п’ять років ми вже поховали 17 батьків Героїв Небесної Сотні. Лише в цьому році — трьох матерів. Вони йдуть, і з ними йдуть їхні спогади. А я хочу якомога більше їх зберегти. Я не можу обіцяти, що зроблю ролики про всіх героїв. Але постараюся зробити якомога більше“, — говорить Дарина Кульчицька.

Всі відео серії “Характери гідності”Відкрити в новому вікні

Ідея та режисура: Дарина Кульчицька.

Всі випуски доступні на каналі Музею

Більше тут

#ЦеПроСвободу та #бути_гідним.

 

 

20 лютого – День Героїв Небесної Сотні