13.02.2023 року в Чорноморському академічному ліцеї ім. Т.Шевченка  відбулась педагогічна рада «»Педагогічна рада «”Булінг. Протидія булінгу в освітньому середовищі» , яку підготувала кафедра виховної роботи ліцею.

У першій частині було проаналізовано та обговорено анкети батьків та учнів з питань комфортності та безпеки освітнього середовища та профілактиці негативних явищ  серед ліцеїстів.

Друга частина педради була практичною, стосувалась проблемі булінгу і проводилась  у форматі квесту «Мандри білої ворони». На першій локації    Печера  міфів «Допоможи розібратись білій вороні», яку підготувала соціальний педагог Олеся Ярославівна Гудовик, присутні визначали основні ознаки булінгу, його види та  відмінність від конфлікт.  Друга локація   Бухта запитань «Ти чорна ворона чи біла?», які підготувала педагог-організатор ліцею  Анна Вячеславівна Левенець , де команди визначали учасників булінгу, іх та характерну поведінку. На третій локації палац суду «Суд над білою вороною», яку підготувала заступник директора з виховної роботи Ірина Михайлівна Попова команди стали  свідками  та учасниками суду над білою вороною, спробували самі зіграти роль булера, жертви та спостерігачів. На четвертій локації – Мис Підтримки «Важко, але маємо від долі 300 років, тримайся ворона!», яку підготувала практичний психолог ліцею Оксана Трифонівна Албул педагогам запропонували вправи від професійного вигорання та поради для кожного вчителя.  Кафедра виховної роботи дякує всім за співпрацю! Сподіваємось, що методичні ідеї та родзинки будуть у нагоді в роботі з нашими дітками

https://photos.app.goo.gl/qDYZvUsDhfaCpo8U6

Педагогічна рада “Профілактика булінгу в освітньому середовищі”