Уроки зарубіжної літератури в Чорноморському ліцеї ім.Т.Шевченка проходять творчо та дуже зворушливо. Цього разу вчитель зарубіжної літератури Лідія Федорівна Антонова запропонувала учням 7-А та 7-Б класів історію про справжню дружбу та самопожертву – новелу американського письменника О. Генрі «Останній листок».

Юні ліцеїсти з великим захопленням грали ролі Джонсі, Сью, Бермана, чудово передавали емоції та почуття героїв. Вразило знання тексту виконавцями, вдало підібрані костюми та реквізит. А ще те, що одна з найкращих новел у світовій літературі, присвячених темі відданості людини іншій людині, любові до ближнього не залишила глядачів байдужими. Діти співпереживали героям, підтримували своїх юних акторів-однокласників та жвово обговорювали новелу. Дійшли до висновку, що бути людиною – це мистецтво, яке спонукає людину на подвиг душі, коли вона жертвує собою заради іншої людини.

Саме такі уроки виховують у дітях найкращі людські якості – взаємопідтримку, співпереживання та доброту, яких так не вистачає у сучасному світі. Дякуємо Лідії Федорівні , юним акторам та режисерам 7-А,7-Б класів за чудові уроки людяності та самопожертви.

«Останній листок» О.Генрі. Уроки зарубіжної літератури у 7-А та 7-Б класах