Сьогодні у Чорноморському ліцеї ім.Т.Шевченка відбувся День цивільної оборони на тему «Мінна безпека в умовах війни». У 2023 році під час повномасштабної війни День цивільної оборони став особливо актуальний, адже в умовах воєнних дій часто страждає мирне населення. У цей день відбулась зустріч з працівниками ДСНС , на якій наші гості розповіли учням про те, як уникнути небезпеки під час війни та зберегти своє життя чи допомогти іншим в разі потреби, продемонстрували відеофільм про небезпечні знахідки та поведінку в разі їх виявлення.

Класні керівники підготували «живі уроки» з наступних тем онлайн та офлайн:

Правила поводження при обстрілах;

Якщо потрапив у полон;

Вибухонебезпечні предмети, замасковані під побутові;

Прогулянки на природі (про заборону прогулянок до лісу, річки);

Повітряна тривога! Не ігноруємо;

Пожежна безпека;

Небезпека отруєння хімічними речовинами;

Поведінка в соцмережах та ін.

Комісія на чолі із заступником директора з навчально-виховної роботи Мєшковою Оленою Михайлівною провела огляд кабінетів на наявність засобів захисту та наочностей, які підготували ліцеїсти з класними керівниками та відзначила кращу підготовку наступних класів: 10-Б класу (класний керівник Грушева Ганна Федорівна), 8-Б клас ( класний керівник Пилипчук Валентина Леонідівна) та 9-Б клас (Класний керівник Перчеклій Тетяна Іванівна).

Також у цей день відбулась навчальна евакуація ліцеїстів з приміщення освітнього закладу. А на завершення учасники команди «Соколята», гуртківці «Джури» під керівництвом Дедюхіна Сергія Августовича, продемонстрували присутнім як правильно надягати хімічний костюм або протигаз та надавати домедичну допомогу. Також продемонстрували урочистий вишкіл ліцейної команди «Соколята».

Підбиваючи підсумки, Лідія Федорівна Антонова, директор ліцею, зазначила якісну підготовку класних колективів та відповідальність усіх організаторів та учасників Дня ЦЗ. Більше фото тут

День цивільного захисту в ліцеї