12 травня 2023 року в Чорноморському ліцеї ім.Т.Шевченка відбувся природничо-математичний квест «Вода знайома, але загадкова», що проходив в рамках декади математики та фізики. Учасниками квесту були збірні команди 5-7 класів, координаторами та помічниками – учні 9-11-х класів. Організаторами вчителі математики, фізики та інформатики ліцею – Тамара Михайлівна Цирфа, Ольга Дмитрівна Остапенко, Катерина Олександрівна Смаль, Галина Анатоліївна Ступаєнко, Анастасія Миколаївна Ткачук, Оксана Трифонівна Албул та Ірина Михайлівна Попова.

Змагались команди:«Краплинки роси» капітан команди – Кіра Кривохатько, “Морські воїни”, капітан команди Анна Авдеєва, «Тюлька», капітан команди – Матвій Виговський ; «Діти Посейдона», капітан команди – Євген Кузьмінський; «Н2О», капітан команди – Олександра Вишневська та «Морські креветки» капітан команди –Кирило Трибой.

Тематика локацій була різноманітна: учасникам потрібно було визначити скільки води в органах людського організму, як економно використовувати прісну воду в домашніх умовах, способи очищення води, фізичні експерименти з водою та ін.

Квест є не лише формою навчання, а й містить потужний виховний потенціал. Він сприяє соціалізації учнів та формує комунікативну компетентність наших школярів. Квест дав змогу ліцеїстам оцінити та правильно розставити пріоритети під час взаємодії, адже авторитетним стає той член команди, який власним розумом, логікою та лідерством веде команду до перемоги. Усі учасники отримали грамоти, смаколики, головне – задоволення від гри та спілкування з друзями.

Щиро дякуємо усім учасникам квесту та організаторам заходу.

Управління освіти Чорноморської МР

Чорноморська міська рада

Лилия Алексейчук

“Вода знайома та загадкова”