Міська науково-практична учнівська онлайн-конференція «Молодь наукою змінює світ» відбулася 12 травня 2023 року. На конференцію зареєструвалися і взяли участь понад 65 учасників. Серед них учні закладів освіти – учасники різних етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, керівники шкільних наукових товариств, а також майбутні учасники цього конкурсу разом з педагогами, які планують взяти участь у науково-дослідницькихроботах. До них приєдналися представники адміністрацій закладів освіти, консультанти ЦПРПП.

В нашому місті є учні, які досягли великих успіхів у науково-дослідницькій роботі, завдяки їм про місто Чорноморськ дізнаються не лише на Всеукраїнських, але й на міжнародних конференціях. Про роботу учня 11 класу Чорноморського академічного ліцею імені Тараса Шевченка Євлана Владислава «Моніторинг мікроклімату в класних приміщеннях навчального закладу засобами цифрової лабораторії» розповідала керівник НТУ «Магія» С.А.Пшенична, бо саме в цей час Владислав знаходився в Румунії на міжнародній конференції. В перерві йому вдалося приєднатися до нашої конференції, щоб привітатися з учасниками, відчути підтримку з рідного міста. Це був зворушливий момент.

Директор ЦПРПП Л.Г. Адаменко підвела підсумки міської науково-практичної учнівської онлайн-конференції «Молодь наукою змінює світ». Міська науково-практична учнівська конференція стала чудовою можливістю для учнів продемонструвати результати власних досліджень. Вона сприяла подальшому розвитку аналітичного мислення та комунікаційних компетентностей учнів. Сподіваємося, що конференція мотивує учнів, які виступили, до подальшого поглиблення власних досліджень і розширення своїх дослідницьких інтересів та вибору майбутньої професії, а слухачів – до спроби почати науковий пошук.

Консультант ЦПРПП Маргарита ШЕВЧУК

Конференція “Молодь наукою змінює світ”