Не варто доводити, що кожна нація сильна своїми талантами. А талант завжди родом з дитинства. Кажуть, що кожна людина народжується із зерном в руці, тільки треба знайти поле, де це зерно найкраще проросте. У нашому ліцеї виростає талановита молодь, яка вплете у національний вінок цвіт свого таланту.

29 травня 2023 року у нашому ліцеї вже дванадцятий раз пройшов День науки «Золотий Олімп. Ліцейна весна – 2023», девізом якого стали слова Ангела Сета «Яка користь у крилах, якщо ви не відчуваєте подиху вітру на своєму обличчі?» Чудовими ведучими свята були учні Радова Даша та Попов Ілля. Святкова зала була переповнена учнями, для яких цей день – це результат їхньої праці за рік, учителями, батьками. Завітали на Олімп гості Саєнко Євгенія Василівна, консультант центру професійного розвитку педпрацівників за напрямом «Управлінський менеджмент», Шевчук Маргарита Петрівна, консультант центру професійного розвитку працівників з питань кадрової роботи, діловодства, роботи з документами.

Свято Інтелекту, Гордості й Таланту розпочалося з виступу барабанщиць та привітання на дев’яти мовах. З вітальним словом до присутніх звернулась директор ліцею Антонова Л.Ф. На святі вітали учнів, які посіли призові місця в міських та обласних олімпіадах і конкурсах Малої академії наук, міських, обласних та Всеукраїнських конкурсах з української мови імені Петра Яцика та Тараса Шевченка, у Всеукраїнському конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму та інших.

Потім на червону доріжку слави ступили кращі учні у номінаціях з різних предметів, а вчительське журі визначало кращого учня в кожній номінації.

Творчих педагогів привітали учні та подякували за можливість розвивати свої здібності і таланти, за нові перемоги та звершення, яких вони досягли в цьому році під керівництвом своїх наставників.

Далі вшанували тих, хто доклав найбільше зусиль в оволодінні науками і злетів найвище на наш ліцейний Олімп. Але інтрига відкрилася не відразу. ТОП-10 найрозумніших почали представляти з кінця. До неї увійшли кращі з кращих. Це – Бирледяну Дар’я – 8-Б, Брагар Вероніка – 7-А, Ярошенко Софія – 10-А, Майсак Григорій – 9-А, Щедріна Дар’я – 11-Б, Гулевська Ірина – 8-Б, Попов Ілля – 9-А. А самими розумними виявилися переможці багатьох олімпіад, конкурсів, конференцій МАН: Прасолов Олександр – 10-А (Бронзовий Лавровий вінок, ІІІ місце), Яцій Ганні – 9-А клас (Срібний Лавровий вінок, ІІ місце), Євлан Владислав – 10-А (Золотий Лавровий вінок). На згадку та на підтвердження злету до зірок на Золотий Олімп їм було вручено грамоти та медалі.

Для присутніх дуже трепетно прочитала вірш Ліни Костенко «Крила» Пінті Крістіна, пісню «Лети» виконав чарівний дует Терехова Вероніка та Скоробогатов Єлисей, колектив «Евтерпа» під керівництвом Грушевої Ганни Федорівни завершив свято чудовою, мелодійною та душевною піснею «Ми діти України». Монтажем відео займалась Колечко Ірина, звукорежисер – Скоробогатов Єлисей, інсталяція – Албул Оксана Трифонівна. Вдячна всім, хто допоміг провести це свято.

Підсумовуючи, можу сказати: «Якби нам дозволено було б жити, не зустрічаючись із труднощами, ми були б обділені. Ми не змогли б бути такими сильними, якими є зараз. Ми ніколи не змогли б літати».

День науки – 2023 закінчився, залишивши приємні враження і бажання творити, відкривати духовні острови у дитячих серцях, творчо зростати, професійно вдосконалюватися.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Пшенична С.А.

Золотий Олімп ліцею